1 septembrie 2011

Pilaf cu pui

Cand am chef de o mancare usoara si care se face relativ repede, ”trag” repede un pilaf. Dupa parerea mea, cu pui iese cel mai bun, dar il fac la fel de bine si cu carnati sau cu carne de porc. Merge bine si cu muraturi si cu o salata de vara cu rosii, castraveti si ceapa. Pentru 4-5 portii eu pun de obicei cam asa:

250-300 g orez
pulpe si aripi de pui
2 morcovi
o ceapa
2 catei de usturoi
sare, piper, boia
1/2 ardei (daca va place)

Calesc ceapa impreuna cu morcovul si usturoiul vreo 3-4 minute, pana cand se inmoaie putin toate legumele.


Adaug apoi bucatile de pui spalate in prealabil si le condimentez cu sare, piper si boia dupa gust.


Le mai las pe toate impreuna sa se caleasca inca vreo 5 minute, dupa care torn apa fierbinte peste ele, astfel incat sa le acopere si sa poata fierbe in tihna.


Dupa ce puiul este aprope fiert, adaug orezul pe care il spal mai intai in cateva ape. Daca este nevoie, mai pun apa (tot fierbinte, ca sa nu se incetineasca fierberea). De aici, mai dureaza cam 15 minute pana cand pilaful va fi gata.


Cand am, pun si niste ciuperci alaturi de celelalte legume, pentru un plus de savoare si consistenta. Dar de cele mai multe ori il las asa, simplu.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu