24 septembrie 2011

Sos bechamel


Sosul Bechamel este un sos pentru care trebuie sa-ti faci timp, sa-i dai atentie, dar care te rasplateste pentru rabdare prin textura sa fina si aroma de nucsoara si gustul sau bogat de unt. Merge foarte bine cu paste, dar la fel de bine si cu carne.

Pentru ceva mai bine de 1 litru de sos e nevoie de

100 g unt
1 litru de lapte
5-6 linguri pline de faina
1/2 lingurita de nucsoara macinata
sare
1 tel

Intr-o cratita de 2 litri se pune untul la incins.


Cand e gata topit, se adauga faina amestecandu-se continuu, nelasand sa se arda faina. Se toarna laptele putin cate putin (cate 100-200 ml odata), amestecandu-se cu telul tot timpul pentru a nu se forma cocoloase.


Dupa fiecare ploaie de lapte sosul trebuie lasat sa le lege, iar cand se ingroasa mai tare, se toarna din nou lapte, si tot asa.


Se presara nucsoara si se potriveste gustul de sare. In final se obtine un sos de consistenta aluatului de clatite care se foloseste la paste, lasagne sau carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu