24 septembrie 2011

Lasagne cu ciuperci si rosii


Astazi ne-a fost pofta de lasagne. De obicei fac lasagne cu sos bolognez, insa azi am gasit o reteta de lasagne cu legume, intr-o carte cu mancare italiana. Si cum ne plac ciupercile gatite in orice fel, n-am mai stat pe ganduri.

Am cumparat

1 pachet de lasagne uscate de la Monte Banato (am folosit cam jumatate din el)
3 cutii de ciuperci feliate (aproximativ 600g)
2 cutii de rosii cuburi
4 catei de usturoi mari
1 ceapa medie
1 litru de sos Bechamel
150g parmezan ras
75 g unt
sare si piper

Poza cu ingredientele nu am, ca de foame si din graba, am uitat s-o mai fac.

In primul rand am calit ceapa pana a devenit translucida, apoi am pus rosiile sa se caleasca impreuna, condimentandu-le cu sare si piper. Cand a scazut putin zeama, am stins focul si le-am lasat sa se odihneasca.


In alta cratita am pus untul la topit. Cand s-a infierbantat, am adaugat ciupercile scurse bine de apa lor, pe care le-am taiat marunt mai inainte. Dupa aproximativ 10 minute, am maruntit usturoiul cu presa si l-am aruncat peste ciuperci. Le-am dat niste sare si piper si le-am mai lasat vreo 5-6 minute sa-si lase usturoiul aroma. Am stins focul si le-am lasat si pe ele sa se odihneasca.


Intr-o tava cu dimeniunile de 24 x 28 cm, unsa cu putin ulei, am pus 1 polonic de sos Bechamel, intinzandu-l pe tot fundul tavii. Am asezat un strat de foi de lasagne peste sos, peste care am pus un strat de ciuperci. Am pus din nou sos Bechamel si am presarat parmezan. Peste parmezan am asezat urmatorul strat de foi de lasagne, acoperindu-l cu un strat de sos de rosii. Peste rosii, sos Bechamel si parmezan. Am alternat straturile pana cand s-au terminat ciupercile si sosul de rosii, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi de lasagne, acoperit de sos Bechamel si parmezan. Deasupra am asezat cateva bucatele de unt, acoperind tava cu folie de aluminiu.


Am dat-o la cuptor pentru 30 de minute la foc mic spre mediu. Aragazul meu nu indica grade, asa ca nu as sti sa va spun ce si cum in acest sens. Dupa ce s-a scurs jumatatea de ora, am scos folia de aluminiu si am mai lasat-o in cuptor vreo 20-25 de minute, pana cand s-a rumenit putin pe deasupra.


Rezultatul a fost asta:


Buna, foarte buna a iesit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu