10 decembrie 2011

Salata de cartofi cu maioneza si ceapa


Daca intr-o buna zi ar disparea cartofii de pe planeta asta, noi toti ai casei, am fi niste tristi. Ii mancam gatiti in toate felurile: fierti cu unt si cu sare, copti, prajiti, piure sau răntăliți (taranesti). Cu toate astea salata de cartofi cu maioneza si ceapa ramane una din garniturile preferate ale familiei, alaturi de orice fel de carne sau mancata ca atare. Astazi am facut rapid o astfel de salata langa niste chfitelute, de
ne-a uns pe suflet!

Ingrediente:

2 kg cartofi rosii
2 galbenusuri de ou crud
zeama de la o lamaie
2-3 linguri de mustar (dar mai bine 3!)
150 ml ulei
300 g smantana (nu prea grasa)
1 ceapa mare
sare, piper

Cartofii se fierb in coaja, se curata...


...si se taie cubulete.


Se face o maioneza din 2 galbenusuri de ou crud, mustar, ulei, smantana si zeama de lamaie.


Se taie ceapa in feliute subtiri.


Apoi se amesteca toate impreuna si se potriveste de sare si piper. Nimic complicat, rapid si gustos.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu