10 ianuarie 2012

Paste cu smantana si usturoi


Reteta asta de paste nu este una traditionala sau clasica si nu intra in ”tiparele” (daca exista asa ceva) retetelor italiene de acest fel. Nu se face cu paste din grau dur, nu are ulei de masline, iar branza e din asta mioritica. Prima data i-am savurat aroma acum mai bine de 10 ani, la Dana, o prietena buna, care a inventat-o, folosind cam ce avea prin frigider si lasandu-si papilele gustative sa o ghideze. A iesit o chestie foarte buna, drept pentru care, asa, o data la ceva vreme, noi prietenii, o rugam sa-si verifice frigiderul si cand ajunge la combinatia de ingrediente de mai sus, sa ne spuna, ca trecem bucurosi pe la ea. Pastele sunt doar pretextul, bineinteles! ;)

Ingrediente:

400 g paste (paste simple, din faina alba)
300 g sunca
450 ml smantana
8 catei mari de usturoi
400 g branza de burduf (de Napolact, de obicei)
70 ml ulei floarea soarelui


Mersul lucrurilor e foarte simplu: pastele se fierb asa cum scrie pe ambalaj.


Sunca se taie marunt si se arunca in uleiul fierbinte pentru 4-5 minute.


Se adauga smantana, iar dupa 2-3 minute se pune si usturoiul maruntit prin presa.


Branza se adauga dupa ce usturoiul si-a lasat aroma, adica dupa inca cateva minute.


Dupa ce s-a topit branza, se pun pastele calde si se amesteca bine.


Nu le mai trebuie nimic, credeti-ma, poate doar un pahar cu vin sau o bere, dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu