27 ianuarie 2012

Lapte de pasare


Nu stiu de ce acestui desert ii spune lapte de pasare. Dar stiu ca numele nu prea conteaza, atata vreme cat gustul e bun. Sosul de vanilie fin se potriveste perfect cu bulgarii pufosi din albus. Se face usor si rapid. Sa zicem in vreo 20 de minute. Si cum in seara asta ne trebuia ceva dulce langa care sa nu stau mult, l-am facut in doi timpi si trei miscari.

Am avut nevoie de:

4 oua
1 l lapte
200 g zahar
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 fiola de vanilie
1 lingura rasa de faina

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, cu un tel, pana cand se topeste putin zaharul. Se adauga apoi faina si se ommogenizeaza.




Albusurile se bat spuma cu mixerul, la inceput la viteza mica, iar dupa 1-2 minute (cand incepe sa se formeze spuma), se adauga zaharul si se mareste viteza mixerului. Trebuie sa iasa o spuma tare, care sa nu curga atunci cand castronul se inclina.




Cu o lingura se ia cate putin albus, se pune in laptele fierbinte (pe foc) si se lasa 1 minut sa se umfle. Se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 1 minut, dupa care se scot intr-o strecuratoare. Bulgarii de albus se vor micsora odata scosi din lapte, insa vor fi fermi dar pufosi.


Dupa ce s-au format toti bulgarii si s-au scos la scurs, se prepara sosul de vanilie. Peste galbenusurile amestecate cu zahar si faina, se adauga doua polonice cu lapte si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna apoi sosul format peste laptele fierbine si se mai lasa pe foc inca vreo 3 minute.


Cand e gata si sosul, se pune inntr-un bol 1-2 polonice de sos, peste care se aseaza bulgari de albus. Eu am ornat cu fructe uscate, dar merge foarte bine si cu ciocolata rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu