2 august 2011

Paste cu dovlecel si rosii


Am descoperit intamplator aceasta reteta, incercand sa incropesc ceva de mancare cu ce aveam prin casa...1 dovlecel uitat in frigider, o punga de paste si o conserva de rosii. A iesit ceva foarte gustos! Gustul dulceag al dovlecelului se imbina foarte bine cu rosiile si busuiocul. Si in plus, am mai descoperit un fel de a gati dovlecelul. Este o mancare usoara si se prepara repede.

Aveti nevoie de:

1 dovlecel mediu
1 cutie rosii cuburi sau 3-4 rosii proaspete
2 cepe medii
3-4 catei usturoi
1 punga de paste din grau dur de 400 g
1 lingurita plina de busuioc uscat
sare, piper
1 lingura de zahar



Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dovlecelul se taie cubulete si se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul.



Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, se adauga rosiile proaspete sau cele din conserva, cubulete si se lasa sa fiarba in sucul de rosii pana scad putin (cam 10 minute). Daca rosiile sunt mai acrisoare, se adauga 1 lingurita sau o lingura de zahar. Pe langa faptul ca indulceste putin, zaharul ajuta legumele sa-si dezvolte aromele. Se pun apoi busuiocul si sarea.



Se adauga pastele fierbinti si se amesteca. Se poate presara deasupra parmezan (eu nu am avut in casa, de aceea nici nu apare in poza printre ingrediente).



Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu