9 decembrie 2011

Tocanita de ciuperci


Una dintre tocanitele mele preferate (ca mie-mi plac mancarurile cu sos, cum poate v-ati dat deja seama) este cea de ciuperci. Gustul inegalabil al ciupercilor combinat cu smantana, face toti banii. Nu il dau pe 50 fripturi si 100 de dulciuri! Chiar daca prepararea ia ceva timp, merita asteptarea. Nu are cel mai reusit aspect, dar asta-i mai putin important cred eu.

De obicei folosesc:

2 kg de ciuperci (champignion)
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia dulce
400 ml smantana
3-4 linguri cu varf de faina
1 cana de lapte
80-100 ml ulei
sare, piper

Ciupercile se spala si se taie in bucati mici.


Ceapa se caleste in ulei pana devine usor transparenta, apoi se adauga boiaua si apoi ciupercile si sarea. Nu se pune apa deloc, pentru ca ciupercile vor lasa apa destula ca sa fiarba.


Se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Separat, intr-un vas se desface faina in lapte amestecand continuu, se adauga smantana si se toarna peste ciuperci.


Sosul se ingroasa destul de repede, in 2-3 minute, timp in care e bine sa amestecati destul de des. Dupa ce s-a ingrosat, tocanita e gata.


Tocanita de ciuperci rulz :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu