28 decembrie 2011

Ficat de pui invelit in bacon


Prima data cand am mancat ficatel de pui invelit in bacon (pe atunci era kaiser) a fost la un chef al unui prieten bun, acum vreo 15 ani. Ce-mi place la acest aperitiv este ca ficatul care e usor sec ca textura, devine moale datorita grasimii topite de pe kaiser, capatand o savoare deosebita prin gustul de afumat. Aceasta combinatie nu are nevoie de niciun condiment.

Ingrediente:

500 g ficat de pui
20 felii de bacon (mai gras pe cat posibil)
20 de scobitori

Ficatul se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua.


Baconul trebuie sa fie taiat in felii foarte subtiri, ca sa se poata topi bine si sa ramana putin crocant.


Pe capatul unei felii de bacon se aseaza o bucata de ficat...


..si se ruleaza ficatul in felia de bacon, astfel incat sa se acopere cat mai mult din suprafata ficatului...


Dupa rularea completa, se infige o scobitoare in el, ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.


Dupa ce toate bucatile de ficat au fost rulate in feliile de bacon, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se da la cuptor pentru vreo 30 de minute sau depinde cat de prajite le vreti.


Au iesit asa:


Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu