9 decembrie 2011

Taietei cu varza

Am facut astazi, dupa multa vreme, taietei cu varza. Mai bine zis lashte cu varza, pentru ca tipul asta de paste se preteaza cel mai bine cu varza calita. Treaba e simpla si merge repede. Rezultatul e o mancare usoara, ieftina, de post (pentru cine respecta traditia) si gustoasa. Ingrediente putine, preparare simpla.

Am folosit:

1 varza de 1,5 kg
1 punga de paste patrate si subtiri care se numesc Laște (Lășcuțe)
1 ceapa mare
1 lingurita de boia
100 ml de ulei
1 cana de apa
sare, piper

Ceapa se caleste in ulei, la foc mic, pana se inmoaie, peste care se adauga boiaua. Varza se taie fideluta si se amesteca bine cu sare (dupa gust), apoi se pune peste ceapa si se caleste cam 30 de minute, amestecand des in ea. Dupa ce varza s-a inmuiat putin, se adauga cam 250-300 ml apa, ca sa ajute varza sa se caleasca mai repede.


Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se amesteca cu 1 lingura de ulei, apoi se amesteca cu varza calita.

Taieteii mei au iesit asa:

2 comentarii: