11 mai 2012

Cotlet de porc cu portocale si miere


Am tot auzit de ceva vreme de combinația de carne de porc cu diverse fructe, cum ar fi portocale, mere sau pere. La început mi s-a părut ciudată, dar am zis că trebuie să încerc. Ce-i drept, în rețeta asta nu am folosit pulpa fructului, ci coaja lui, dar a fost îndeajuns de aromată ca să mă lămurească să o mai fac. Mai mult de atât, am folosit și puțină miere, asta așa, ca să pună capac la ideea de ciudățenie (cel puțin pentru mine!). Dar să știți că până la urmă a ieșit o chestie minunată, mai ales că am pus și niște usturoi și puțin ardei iute. Marinata am luat-o de la prietenul Jamie Oliver, care a făcut niște costițe cu ea.

Ingrediente:

1,5 kg de cotlet de porc
2 ardei iuți
coaja de la 1 portocală
sucul de la 2 portocale
3 căței de usturoi
1 lingură de miere
1 linguriță de boia dulce
sare și piper
100 ml ulei de măsline
100 ml apă

Am pus ardeiul iute, tăiat mărunt, usturoiul zdrobit cu presa și coaja de portocală rasă într-un mojar, împreună cu boiaua dulce și le-am amestecat bine, până când s-a făcut o pastă.

Am uns carnea cu sosul format după ce am dat-o cu sare și piper, și am lăsat-o la marinat, în frigider, pentru o oră.Am așezat-o apoi într-un vas termorezistent cu capac, cu uleiul și apa și am dat-o la cuptor.


Am lăsat-o cu capac vreo 30 de minute, după care am scos capacul și am lăsat-o încă vreo 10-15 minute să se rumenească.


Am mâncat-o cu o salată de cartofi cu legume proaspete și a fost delicioasă. Sunt sigură că merge foarte bine și cu o carne mai grasă, cum ar fi ceafa sau costițele.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu