15 ianuarie 2012
Sandwich cu ton si porumb dulce
Sandwich-ul cu ton si porumb dulce este un sandwich celebru in Irlanda, tara in care am stat ceva vreme. Prima data cand am mancat asa ceva, mi s-a parut o ciudatenie, dar incet a inceput sa-mi placa. Este facut dintr-o pasta de ton cu o maioneza foarte usoara si cu multa zeama de lamaie, la care se adauga porumb dulce din conserva. Tonul cu maioneza se mai mananca in sandwich si cu ceapa si cu cascaval Cheddar razuit, insa cel cu porumb pare a fi cel mai popular. Asa ca, m-am gandit sa va arat si voua reteta, poate va face cu ochiul.
Igrediente:
4 conserve de ton bucati in suc propriu (de preferat)
5-6 linguri de maioneza
1/3 dintr-o conserva de porumb de 340 g
sare
Se pune tonul intr-o strecuratoare si se preseaza cu dosul unei furculite, pentru a se scurge bine toata zeama din el, si se amesteca apoi cu maioneza. Maioneza se face dintr-un ou, cu 2 linguri de smantana slaba si zeama de la 1/2 de lamaie.
Se amesteca apoi cu boabele de porumb si se pune in sandwich.
Una dintre feliile de paine se unge cu putin unt (ca sa stea mai bine lipita de cea cu ton) iar cealalta cu pasta de ton cu porumb.
Sandwichul il puteti lasa intreg sau il puteti taia in triunghiuri, taindu-l pe diagonala. E o gustare consistenta si buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu