2 octombrie 2011

Bastonase cu susan


Am tot cautat o reteta de ceva snack care sa fie sarat si care sa inlocuiasca cipsurile sau covrigeii. Am gasit intr-o revista mai veche bastonasele cu susan sau chimin. Mie chiminul nu-mi place, asa ca le-am facut doar cu susan. Datorita catitatii mari de grasime din compozitie, aluatul iese sfaramicios, iar ele foarte fragede. Iata ce am folosit:

500 g faina
1 cub de margarina Rama (250 g)
2 linguri de untura de porc
2 linguri de smantana
200 g cascaval
2 oua
1 lingura de otet
1 cub de drojdie (25 g)
1 lingura rasa de sare
seminte de susan sau chimin


Am pus repede de-un aluat din faina, untura, margarina, 1 ou, smantana sare si drojdie si le-am framantat vreo 3 minute pana s-a incorporat bine faina.


Am obtinut un aluat moale pe care l-am impartit in doua. Am intins prima jumatate cu sucitorul, am uns-o cu ou batut, am presarat cascaval ras si susan, si am taiat-o cu ajutorul unei rotite zimtate in bucati. Le-am asezat in tava de la cuptor, neunsa si le-am lasat vreo 15-20 de minute la foc mic spre mediu.


Au iesit cam asa...



Merg foarte bine cu bere, in loc de alune, sa zicem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu