11 iulie 2012

Limonadă cu miere și mentă

La orice terasă mergi vara, cea mai populară băutură răcoritoare nealcoolică este limonada cu mentă. Și cum zilele astea de abia mai putem sufla de căldura asta care parcă îți ia mințile, a trebuit să fac ceva care să ne răcorească. Mi-am amintit că am băut o astfel de limonadă făcută de Claudia, prietena mea bună, care pune miere în loc de zahăr, ceea ce îi dă o notă aparte, pe lângă faptul că e mult mai sănătoasă decât zahărul. Așa că, în continuare o să vă spun ingredientele și cantitățile, care pot fi ajustate după bunul plac, bineînțeles. Mie îmi place cu mai multă mentă, pentru că-i dă multă prospețime și în plus e și revigorantă, și îmi place să fie puțin mai acrișoară. Dar asta e o chestiune de gust.
Pentru ceva mai mult de un litru de limonadă am folosit:






3 lămâi
100 g miere (sau după gust)
5-6 frunze de mentă
1 litru de apă







 
Am pus zeama lămâilor, menta ruptă în bucăți și mierea în blender și le-am amestecat.


 
Am adăugat apoi apa și am amestecat din nou.


Am pus niște cuburi de gheață, câteva bucățele de coajă de lămâie și asta a fost tot. Am folosit blenderul în primul rând ca să pot mărunți mai bine menta și apoi pentru că mierea s-a dizolvat mult mai repede în apă. Dar, la fel de bine se poate amesteca și cu o lingură, iar menta se poate pune întreagă sau  tocată.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu