15 iunie 2012

Conopidă cu iaurt și mărar


Am mâncat weekendul trecut la Mihaela această salată minunată și cu acordul ei, am zis că o pun pe blog. Este varianta de vară, ușoară și răcoritoare a clasicei salate de conopidă cu maioneză și usturoi. Gustul ușor acrișor al iaurtului combinat cu cel proaspăt al mărarului, o fac să fie un aperitiv potrivit pentru zilele calde când nu-ți vine să mănânci grăsimi și carne. Mai mult, cei care nu agreează gustul conopidei care se aseamănă puțin cu varza fiartă, pot să stea liniștiți că nu îl vor simți deloc. Mărarul își joacă rolul perfect!

Ingrediente:

1 conopidă medie (600-700 g)
400 ml iaurt gras sau smântână slabă
3-4 cepe verzi sau 1 ceapă uscată medie
1/4 de legătură de mărar (după gust)
3-4 linguri de ulei (opțional)
sare și piper

Am desfăcut conopida în buchețele, am spălat-o și am pus-o la fiert în apă cu sare.


După ce s-a fiert am strecurat-o și am lăsat-o la răcit vreo 20 de minute. Am mărunțit-o cu un cuțit, dar se poate mărunți și mai bine cu un blender cu picior.


 
Am tocat mărarul și am tăiat ceapa în bucățele și le-am aruncat peste conopidă.


Am adăugat apoi iaurtul, sarea și piperul și am amestecat. Eu am pus și puțin ulei, cu toate că rețeta originală nu conține acest ingredient, însă mie mi se pare că se leagă mai bine.



Am mâncat-o cu pâine prăjită și cu roșii. O mâncare de vară, ușoară și hrănitoare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu