Această rețetă de pastă de pește este o alternativă mai sănătoasă la varianta clasică, în care se pune unt sau pastă de brânză. Avocado-ul, prin textura sa cremoasă, suplinește cu succes untul, ba mai mult, îi dă pastei un gust proaspăt fără a atenua deloc gustul peștelui. Proporția ingredientelor ar fi de un avocado la o conservă de pește (în suc propriu sau în ulei), cantitatea de ceapă rămânând la libera alegere a fiecăruia. Eu am avut doar un avocado și două conserve de pește, însă am folosit în plus 2-3 linguri de ulei de măsline, ca să se lege mai bine ingredientele. Recomandarea mea ar fi că, având în vedere că pasta de pește făcută în felul acesta nu mai este la fel de bună a doua zi, preparați o cantitate mai mică, pe care să o puteți mânca atunci, pe loc.
Am folosit așadar următoarele ingrediente:
2 conserve de ton în suc propriu
1 avocado copt
1 ceapă medie
2-3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de zeamă de lămâie
sare și piper
Prepararea merge rapid. Se pasează avocadou-ul cu o furculiță până când devine pastă.
Se mărunțește ceapa, se scurge tonul de apă și se pun într-un bol împreună cu pasta de avocado. Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul și se amestecă bine.
Asta a fost tot. Merge foarte bine cu pâine cu semințe, cu pâine cu secară sau cu pâine albă, prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu