Fasolea pastai este una dintre legumele noastre preferate. Are loc de vedeta la noi in congelator, si anume, un sertar intreg. Da, ne place mult pentru ca e frageda, usoara si gustoasa. Pe langa toate astea, motivul pentru care o iubim si mai mult, este ca nu are ate. Si asta pentru ca in gradina noastra de la tara, am pus doar fasole care se poate culege dupa 6 saptamani de la plantare, adica din aia cilindrica, subtire. Pe mine m-a cucerit total. Nu cred ca trec doua saptamani legate fara sa gatesc fasole pastai. Zilele trecute am mancat-o ca aperitiv, mai precis ca salata cu maioneza si putin usturoi.
Am scos o punga de 1 kg din congelator si am pus-o in apa clocotita sa fiarba. Trebuie sa va spun ca inainte de a o pune in congelator, am oparit-o pret de 5 minute. Deci nu i-au mai trebuit decat vreo 10 minute ca sa fie numai buna de mancat. Am lasat-o la scurs pana cand am facut maioneza. Am amestecat fasolea fiarta cu maioneza si am potrivit gustul de sare si lamaie. A iesit o salata cu iz de vara, gustoasa si aromata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu