10 aprilie 2012

Supă de roșii cu busuioc


2,5 l apă
400 g roșii proaspete, din conservă sau 500-600 ml bulion
2 morcovi medii
1 păstârnac mic
100 g rădăcină de țelină
1 ceapă medie
2 linguri orez
1 linguriță de busuioc
1 linguriță de zahăr
sare

Nu sunt prea multe de spus despre modul de preparare, la această supă. Se rad pe răzătoarea mare legumele și se călesc în ulei. După 3-4 minute se sting cu apă clocotită.



Se adaugă orezul spălat în câteva ape și se lasă la fiert cam 15 minute, la foc mic.


Apoi se toarnă roșiile sau bulionul și zahărul și se mai lasă încă 7-8 minute la foc mic.


Se presară busuiocul uscat, se drege gustul de sare și se pune în farfurii. Nu cred ca există supă mai simplă și mai rapidă. Poate doar cea la plic... :d


Varianta ideală este cu roșii proaspete și parfumate, de grădină, tocate și aruncate în supa clocotită, care să-și lase aroma de vară alături de busuioc. Dar când nu poți face rost de ele, merge perfect și cu bulion sau roșii din conservă. În completare, după gust, o pâine proaspătă sau niște crutoane. Absolut minunată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu