19 noiembrie 2011

Fasole pastai cu maioneza

Fasolea pastai este una dintre legumele noastre preferate. Are loc de vedeta la noi in congelator, si anume, un sertar intreg. Da, ne place mult pentru ca e frageda, usoara si gustoasa. Pe langa toate astea, motivul pentru care o iubim si mai mult, este ca nu are ate. Si asta pentru ca in gradina noastra de la tara, am pus doar fasole care se poate culege dupa 6 saptamani de la plantare, adica din aia cilindrica, subtire. Pe mine m-a cucerit total. Nu cred ca trec doua saptamani legate fara sa gatesc fasole pastai. Zilele trecute am mancat-o ca aperitiv, mai precis ca salata cu maioneza si putin usturoi.

Am scos o punga de 1 kg din congelator si am pus-o in apa clocotita sa fiarba. Trebuie sa va spun ca inainte de a o pune in congelator, am oparit-o pret de 5 minute. Deci nu i-au mai trebuit decat vreo 10 minute ca sa fie numai buna de mancat. Am lasat-o la scurs pana cand am facut maioneza. Am amestecat fasolea fiarta cu maioneza si am potrivit gustul de sare si lamaie. A iesit o salata cu iz de vara, gustoasa si aromata.